Regio-nieuwtjes in het kort

In Brugge werd zaterdag het vernieuwde Minnewaterpark officieel geopend. Het schepencollege mocht het vernieuwde park inwandelen. Het park werd grondig aangepakt maar wel werd rekening gehouden met de plaats die nodig is voor events zoals het Cactusfestival en Feest in het Park. Toch zijn nog niet alle paden opgeleverd. Door de hevige regenval van de afgelopen weken raakten die niet tijdig afgewerkt.

In Assebroek heeft het schepencollege de vernieuwde Bloemenwijk ingewandeld. De hele wijk werd grondig aangepakt. Verschillende straten werden heraangelegd. Nu zijn er nog ingrijpende werken bezig in het Dampoortkwartier in Sint-Kruis. Ook daar werden en worden nog heel wat straten aangepakt.

In Sint-Andries hebben onbekenden ingebroken in een bestelwagen van een aannemer. De inbrekers gingen aan de haal met dure werkmaterialen. Er werden in deze Brugse deelgemeente al meerdere inbraken gepleegd.

Een levenloos lichaam van een man werd zondagmorgen aangetroffen in een gracht in Sunparks in Oostduinkerke. Hij was met de fiets. Hij moet de controle verloren hebben over zijn stuur. Het parket liet de zaak onderzoeken en sloot kwaad opzet uit. Volgens de wetsdokter waren er geen derden betrokken.

In Adinkerke werd zondag het Europees Kampioenschap ‘meeuwen schreeuwen’ gehouden. Het was een man uit Portugal die dat EK wist te winnen. De deelnemers kwamen uit tal van Europese landen.

Het vernieuwde Provinciaal Hof op de Markt in Brugge is nog tot 28 april vrij te bezoeken. Het werd de voorbije jaren grondig onder handen genomen, zowel de buiten- als de binnenkant. Het moet het Huis worden van de West-Vlaming.

In de Vaart Noord in Beernem is zondag een wagen tegen een boom terecht gekomen. De man moest uit de wagen bevrijd worden. Hij werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het voorbije weekend heeft het zwaar gebrand in een woning in de Vuurtorenwijk in Oostende. Een vrouw en haar drie kinderen werden allen naar het ziekenhuis overgebracht. Het ging om een zwaar uitslaande brand. De oorzaak wordt onderzocht.

Door een interventie van de hulpdiensten was het treinverkeer zondagavond in Sint-Pieters Brugge verstoord. Er was hinder voor de treinen tussen Brugge en Blankenberge en tussen Brugge en Knokke.

Er was heel wat volk op de been voor de Erfgoeddag in Brugge. In het Adornes domein kon je naar de Vikings, in het stadhuis kon je je huwelijksbelofte overdoen en in hetzelfde stadhuis gaf de Brugse burgemeester Dirk De fauw een rondleiding.

Jong Male VV kon zondag weer maar eens niet winnen op verplaatsing bij Jabbeke. Het is er 3-2 geworden. Tweede in het klassement Houthulst ging ook alweer verliezen op Daring Brugge. Zo blijft Jong Male nog steeds één puntje voor op Houthulst. Volgende week speelt Jong Male VV tegen Daring Brugge, een Brugse derby dus.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.