Regio-nieuwtjes in het kort

De berekken van de Brugse gemeenteraad zijn gisteren gestart en dat in voorbereiding van de gemeenteraad van volgende week maandag. De raad moet onder meer het licht op groen zetten voor de aankoop van zes politievoertuigen. Na de openbare zitting zijn er nog interpellaties van raadsleden die nu donderdag moeten bekend zijn.

Groepen van jongeren en volwassenen met een beperking waren dinsdagnamiddag uitgenodigd naar de Meifoor in Brugge. Ze mochten gratis op de attracties op het Zand en het  Koning Albertpark waar 88 attracties staan. Ze kregen na de namiddag foor een drankje en een leuk gadget aangeboden door de foorhouders. De schepenen Annys en Marechal hebben de groepen ontvangen.

Er zijn nu al weer twee kandidaten voor de titel van Prins Carnaval in Lissewege. Jessey Wostyn kan Keizerin worden als ze voor de derde keer aangesteld wordt als Prinses Carnaval. Thibault Strubbe gaat voor de titel van Prins. De Orde van de Pret is bijzonder tevreden dat er nu al twee kandidaten zijn.

De werken in de Schooldreef in Oostkamp vorderen goed. De rijweg werd aangepakt, de rioleringen, er wordt meer groen voorzien en er is een ondergrondse parking gerealiseerd. De werken moeten tegen de zomer klaar zijn.

De Duitse modeketen New Yorker Fashion komt zich vestigen in Brugge. Ze nemen de vroegere vestiging van Hema in, in de Steenstraat gelegen. Ze zoeken nu naar personeel. New Yorker Fashion heeft heel wat vestigingen in tal van Europese landen. Ze waren al langer in ons land actief, maar nog niet in Brugge.

De Taptoe van begin juli op de Burg in Brugge zal terug een topeditie worden. Organisator Fedekam West-Vlaanderen met Piet Delanghe is er in geslaagd een topaffiche samen te stellen. Er komen topkorpsen naar Brugge, waaronder ook een Britse militaire band.

De kinderboerderij The Monkey Farm in Brugge start op 8 mei het nieuwe seizoen. Vanaf dan zullen ze open zijn op woensdag, zaterdag en zondag. Heel wat gezinnen met jonge kinderen vonden de voorbije jaren al de weg naar de hoeve in de Assestraat in Brugge, waar zich een ruim terras bevindt. Voor de kinderen worden er ponyritjes gehouden.

De MUG Heli moest deze voormiddag uitrukken voor een dringende medische tussenkomst op de wijk Male in Sint-Kruis Brugge. Daar was een persoon van een ladder gevallen.

Een man uit Zerkegem moest vanmorgen voor de Onderzoeksrechter te Brugge komen. Hij wordt beschuldigd van moord op zijn 74-jarige vrouw. Niemand van de buurt kan geloven dat de man daartoe in staat was. De advocaat kreeg anderhalve week uitstel om de zaak te pleiten.

Op de E40 in Oostkamp, in de richting kust, deed zich vanmorgen een ongeval voor waarin een vrachtwagen en enkele personenwagens waren betrokken. Er vielen vier gewonden. Ziekenwagens werden ter plaatse gestuurd. Er was rond 8 uur heel wat hinder daardoor op de snelweg richting kust. Velen verlieten de snelweg en reden vervolgens om.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.