Regio-nieuwtjes in het kort

Op 81-jarige leeftijd is onverwacht en thuis Maurice Sevenhant overleden. Hij was vele jaren de voorzitter van Okra Ver Assebroek. Nu vrijdag was hun daguitstap nog gepland naar Roeselare met een bezoek aan Roularta en brouwerij Rodenbach. Daarom zal zijn uitvaart pas zaterdag doorgaan in de kerk van Ver Assebroek. Hij was ook actief binnen het bestuur van de Patria waar hij jaren instond voor het beheer van de zaal.

Hubert Hedebouw is overleden. Hij was de vader van PVDA-politicus Raoul Hedebouw. De man woonde eerst in Ruddervoorde en is dan verhuisd naar Herstal. Hij werd 77 en verloor de strijd van een ongeneeslijke ziekte.

Infrabel is niet te spreken over meisjes die op sociale media beelden hebben geplaatst van toen ze op de treinsporen liepen. Het kan andere jongeren aanspreken hetzelfde te doen, zo vindt het spoor. Dat is levensgevaarlijk en zorgt dagelijks ook voor heel wat vertragingen van treinen.

De CD&V van Blankenberge wil het autodelen in de badstad populairder maken. Daarbij willen ze ook deelgemeente Uitkerke niet vergeten. Het autodelen is intussen in heel wat steden en gemeenten bijzonder populair. Het laat niet autobezitters toe om zich goedkoop en comfortabel te verplaatsen met een wagen.

Het AZ West in Veurne heeft een nieuwe MUG-auto in dienst genomen. Er werd gekozen voor een Ford Explorer. De wagen werd ingericht om voldoende medisch materiaal te kunnen  meenemen voor dringende medische tussenkomsten. Het moest een veilige wagen worden gezien de snelheid die het voertuig moet aankunnen opweg naar een interventie. Er werd gekozen voor een type hybride wagen. Verschillende wagens werden getest op de luchtmachtbasis van Koksijde.

Rode Kruis-vrijwilliger Rik Verlinde heeft dinsdag de hele dag postgevat aan het Sint-Lucasziekenhuis in Assebroek om stickers te verkopen van het Rode Kruis. Rik is ook actief bij de ziekenhuisomroep Zenith in het ziekenhuis.

De Proximus Pop Up Arena komt deze zomer niet meer naar Middelkerke. Er was een overeenkomst voor drie seizoenen. Tal van artiesten kwamen er optreden. Nu is er het volwaardige casino. In Middelkerke komt deze zomer wel het zandsculpturenfestival terug met als thema een reis rond de wereld.

Elien Verhulst werd opgenomen in de orde van de 33 Masterchefs van België. Ze is al jaren chef in het restaurant Vlass in Midddelkerke. Zij is één van de weinige dames met deze titel en is dan ook bijzonder trots. Elien won al eerder de Pierre Wijnants Trofee.

SNT Brugge viert nu zaterdag het 40-jarig bestaan van de afdeling koken en bakken die heel wat leerlingen telt. Ook de afdelingen mode en informatica bestaan 40 jaar. Er worden 400 genodigden verwacht voor het feest op locatie.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.