Regio-nieuwtjes in het kort

Brugge beleefde een druk toeristisch weekend. Er waren heel wat groepen met toeristen. Momenteel zijn er veel Italianen en Nederlanders. In beide landen is er deze week vakantie. In Nederland was er zaterdag Koningsdag. Net over de grens werd gefeest in tal van gemeenten en steden.

Op de Meifoor was er zondagochtend niet alleen een vermeende brand in het spookhuis; de G Force attractie stond zondag even in panne. Het ging om een technisch defect. De foorhouders hopen intussen op beter en warmer weer. Er was zondag wat volk maar geen massa. Velen wachten duidelijker op mooier weer want de avonden blijven erg koud. Op de Brugse kermis staan dit jaar 88 attracties. De Meifoor in Brugge duurt nog tot en met zondag 12 mei.

De Brugse begrafenisonderneming Bleyaert staat voor een flinke uitdaging. Het vertrouwde complex langs de Moerkerkse Steenweg in Sint-Kruis Brugge wordt volgende maand volledig afgebroken, om plaats te maken voor een gloednieuw uitvaartcentrum van de toekomst. Momenteel is de verhuizing aan de gang naar de andere vestigingen van Uitvaartzorg Bleyaert. Vanaf de maand mei kunnen mensen terecht in Assebroek, aan de Generaal Lemanlaan en ook in Sint-Andries, in de Kardinaal Cardijnstraat. Volgens zaakvoerder Frederique De Grande zal de bouw van de nieuwe vestiging in Sint-Kruis wellicht anderhalf jaar duren. Stichter Donald Bleyaert overleed eind januari op 91-jarige leeftijd.

Het stripfestival in zaal Ravelingen in Heist lokte zondag heel wat volk. Er waren veel stripuitgeverijen met een stand aanwezig maar evenzeer ook nogal wat striptekenaars.

De Levensloop op de site van de hogeschool Vives is zondag vroeger gestopt dan verwacht. Alles was al gedaan rond 13 uur terwijl de deelnemers normaal moesten doorlopen tot 15 uur. Heel wat scholen en bedrijven kwamen met een team aan de start. De loop wordt gehouden ten voordele van het onderzoek naar kanker. Het slechte weer met krachtige wind was de spelbreker voor het evenement.

In Lapscheure is het zaterdagnamiddag tot een zwaar verkeersongeval gekomen. Het ongeval gebeurde langs de Natiënlaan. Een 32-jarige man uit Maldegem is er met z’n moto om het leven gekomen. Hij botste op een overstekende personenwagen.

De burgemeester van Koksijde wil meer politiemensen die kunnen ingezet worden in de strijd tegen mensensmokkel. Steeds vaker vertrekken bootjes vanaf onze kust met vluchtelingen die de plas over willen naar Engeland. Ze vertrekken vaak met bootjes die niet eens geschikt zijn.

In Blankenberge werd de nieuwe reddingsboot van de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst gedoopt. Het gaat om de Heroz. De boot zal voorgesteld worden tijdens de komende Havenfeesten die gepland staan tijdens het Hemelvaartweekend van donderdag 9 tot en met 12 mei.

Avanti Brugge heeft zaterdagavond in sporthal Stamina in Assebroek met 98-57 cijfers gewonnen. Ze moesten spelen tegen Hasselt. Het was ook de jaarlijkse  sponsoravond. Avanti gaat alvast door naar de halve finales van de Play Offs.

Jong Male is zondag dan toch geen kampioen geworden in tweede provinciale A. Ze kregen zondag Daring Brugge op bezoek, dus goed voor een Brugse derby. Die eindigde op een 5-5 gelijkspel terwijl Houthulst thuis met 5-0 won tegen Heist. Houthulst mag dus naar eerste provinciale van het voetbal. Heel wat fans van Jong Male waren zondag bijzonder teleurgesteld. De club is er erg dichtbij geweest maar gaf het de voorbije weken telkens uit handen. De hoop was nochtans groot om over te gaan. De beide trainers van Jong Male vertrekken nu. Dat was al eerder bekend.

En in derde provinciale B van het voetbal was Loppem de topploeg van het voorbije seizoen. Ze staan dertien punten los, vóór Eernegem. Loppem won zondag met 3-1 cijfers.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.