Regio-nieuwtjes in het kort

De Katelijnebrug in Brugge was maandagvoormiddag een tijdlang onderbroken. Er was een defect aan de brug. Het verkeer kon omrijden via de hoge brug en de Bargeweg. Er kwam trouwens heel wat kritiek van Bruggelingen op de sluiting van de diezelfde brug naar aanleiding van de werken die de voorbije weken werden uitgevoerd aan de brug.

Het worden drukke dagen voor Brugge. Er is woensdag de Europese voetbalwedstrijd Club Brugge tegen Fiorentina, donderdag de Heilig Bloedprocessie en nog tot en met zondag Meifoor met op vrijdag de verminderde prijsdag. Voor de politie worden het drukke dagen maar ook voor de stedelijke reinigingsdienst die alles netjes moet houden.

En het is dezer dagen ook bijzonder druk in de cruiseterminal in Zeebrugge. Maandag lagen de Arcadia en de Costa Diadema voor anker, vandaag is er de MSC Virtuosa die nu vrijdag nog eens zal aanlopen. Zij kunnen meer dan zesduizend passagiers aan boord hebben. Op het schip zijn er vijf zwembaden.

De Brugse zanger Benny Scott zal een ode krijgen op kermiszondag in de Brugse wijk Sint-Jozef. Van 5 tot 7 juli zijn er drie dagen lang optredens van tal van artiesten.

En op Koolkerke kermis, eind de maand juni, komt er een tentoonstelling met fotomateriaal van het kruidenierswinkeltje van Henriette en Raf die enkele weken terug na vele jaren de deuren gesloten hebben. Op die kermis organiseren ze dit jaar een heus kampioenschap strobalen rollen.

De Brugse koetspaarden van de Stal Wentein waren te zien tijdens de plechtigheid in Ieper, zowel op de Grote Markt als aan de Menenpoort. Er was een herdenking van de Household Cavalry. Ze woonden de Last Post bij aan de Menenpoort.

De wekelijkse woensdagmarkt zal morgen doorgaan op de Burg en niet op de Markt. Daar staan de tribunes klaar voor de Heilig Bloedprocessie van donderdag. De voorbije dagen werd al druk gerepeteerd voor de processie waarin 1.800 figuranten meestappen.

De organisatoren van de Tweedaagse van Blankenberge zijn tevreden over het verloop van hun tocht tijdens het voorbije weekend. Ze mochten dit jaar zesduizend wandelaars verwelkomen.

Het Knokse bedrijf Invest Mobile mag deze zomer hun golfkarretjes laten rijden door de straten van Parijs voor de Olympische Spelen. Een kledingmerk heeft de karretjes gehuurd om de sportlui van hun hotel naar het atletendorp te brengen op een eenvoudige manier.

Er was maandagavond een tijdlang een stroomonderbreking in Assebroek. Het ging om een 100-tal gezinnen langs de Astidlaan en de Koning Boudewijnlaan. Fluvius stuurde een wachtploeg ter plaatse voor herstellingen.

En de vernieuwde Colruyt in Hooglede heropent morgen woensdag de deuren. De winkel werd uitgebreid tot 2039 vierkante meter met meer producten in de rekken. Ook de slagerij met open atelier werd aangepakt. Vandaag is er al een vooropeningsavond voor klanten van 17 tot 20 uur. Ze kunnen er al kennismaken met de vernieuwde winkel.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.