Regio-nieuwtjes in het kort

Nu zaterdag is er de uitvaart van wijlen voormalig Brugs burgemeester Patrick Moenaert. De begrafenisplechtigheid vindt plaats in de Sint-Salvatorskathedraal. Buiten aan de kerk zullen grote schermen opgesteld worden want niet iedereen zal de dienst kunnen bijwonen in de kerk. Vrijdag is er nog begroeting mogelijk in de Salons van de Burgemeester in het Stadhuis. Wie vrijdag huwt moet het stadhuis binnen via de Blinde Ezelstraat.

Volgende week maandag komt de gemeenteraad van Brugge opnieuw bijeen. Er staan 57 punten op de agenda in openbare zitting. Daarna zijn er nog de interpellaties van de raadsleden. De partij Groen heeft nu al drie interpellaties ingediend.

Vlaams Belang raadslid Stefaan Sintobin is niet te spreken over de ingediende plannen voor een nieuwe moskee in de Hertogstraat in Brugge. Hij zal de omwonenden oproepen bezwaar in te dienen van zodra het gele bord voor de vergunning in het straatbeeld zal verschijnen.

Nu vrijdag start in Brugge een assisenzaak over een roofmoord in Oostende. De jury-leden die vanaf vrijdag moeten zetelen werden dinsdag geloot. De jury zal bestaan uit zes vrouwen en zes mannen. De moord dateert van 2020 waarbij een Irakees in Oostende zijn buurvrouw vermoordde. Er worden 58 getuigen opgeroepen in deze zaak.

Ook vandaag is het op de Ringvaart in Brugge druk. De bruggen staan regelmatig open voor schepen die op weg zijn naar het event Oostende voor Anker dat donderdag van start gaat. Er worden 150 schepen verwacht. Vanmorgen passeerde er al een marineschip op de vaart.

Aan de Langerei in Brugge werd een sensor in dienst genomen om de waterkwaliteit van de reien te meten. Zo kan de stad snel tussenkomen bij vervuiling of blauwalgen. De waterkwaliteit is op vandaag prima. Binnenkort mogen de laatstejaars van Sint-Leo dus weer in het water duiken, tenminste als de kwaliteit het dan toelaat.

Op zaterdag 22 juni is er de triatlon door Brugge met zwemmen, lopen en fietsen. Ze starten met zwemmen aan het Sasplein en de aankomst is voorzien aan de Kruisvest en niet meer op de Markt, zoals het enkele jaren na elkaar het geval was. De organisatoren verwachten weer heel wat getrainde sportievelingen.

Het Belgisch kampioenschap manillen in De Haan is een succes geworden. Er waren 278 deelnemers voor dit kampioenschap. Gerdy Couvreur uit Ninove won het.

Op 76-jarige leeftijd is in het AZ Zeno in Knokke Marc Grahame overleden. Hij was gekend in scheepvaartmiddens en was reder van de Rederij Flamar maar ook van MG Shipping. Mark was actief bij VOKA, MBZ en de Hanze. Hij runde ook vele jaren z’n eigen kunstgalerij MG Art in Zeebrugge. De uitvaart was heden woensdag gepland in de Sint-Donaaskerk in Zeebrugge.

In de vrije school de Kantelberg in Male is er deze week verkeersweek. De leerlingen leren deze week nog over de dode hoek. Er komt een vrachtwagen naar school om zo precies te kunnen uitleggen aan de leerlingen wat de principes zijn.

In Male zal er nu zaterdag krachtbal gespeeld worden. De plaatselijke club organiseert de hele dag lang kampioenenwedstrijden voor tal van clubs. Ze mogen gebruik maken van het kunstgrasveld van voetbalclub Jong Male.

Zomer aan de Pier is een nieuw event voor deze zomer in Blankenberge. De organisatoren zullen in de badstad heel wat events en muzikale optredens laten plaatsvinden rond de Pier. Het zomerprogramma is al zo goed als klaar.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.