Regio-nieuwtjes in het kort

Timothy Goffin van het restaurant Goffin aan de Maalsesteenweg in Sint-Kruis is de nieuwe kaasambassadeur voor de Brugse kaasmarkt. Hij liet het bestuur van de kaasmarkt woensdag tal van kaasgerechtjes proeven. Goffin maakte gebruik van heel wat kazen en Belgische bieren waaronder het Kasteelbier.

Dit jaar zijn er weer Navy Days op de Marinebasis in Zeebrugge. Op 6 en 7 juli staan de poorten er weer open en kan je heel wat militaire schepen uit binnen- en buitenland bezoeken. Er zijn heel wat demonstraties gepland van de verschillende legercomponenten.

De werken voor het nieuwe Marktplein in Zeebrugge zijn klaar. Het plein werd volledig onder handen genomen met aandacht voor heel wat groen. Er werd rekening gehouden met de open ruimte die nodig is voor de wekelijkse marktdagen en kermissen. Het vernieuwde plein wordt nu zaterdag officieel geopend.

In Zeebrugge heeft het woensdagmorgen gebrand op de Zeedijk in het Palace gebouw dat momenteel vernieuwd wordt. Tijdens de bluswerken werden een aantal bewoners een tijdlang geëvacueerd. Het iconische pand is een prachtig gebouw aan het begin van de Zeedijk in Zeebrugge.

Op het Verweeplein in Knokke zal ook dit jaar weer een maatjesfestijn gehouden worden. Het staat gepland voor 19 juni. Zanger Jacco Ricardo komt dan even vanover de grens zorgen voor de nodige ambiance.

De Brugse Maud Bekaert heeft op de muur van het Brugse Begijnhof een mooie tekst mogen plaatsen. Sinds kort kan je ook de binnentuin van het Begijnhof bezoeken. Daar kom je via infoborden meer te weten over de geschiedenis van de historische site.

De Brugse burgemeester heeft de inwoners van Zeebrugge ingelicht over de heli’s en legervoertuigen die in de haven aangekomen zijn voor een grote Navo-oefening. Alle materiaal komt van het Amerikaanse leger. Nog tot half juli vertrekken vanuit Zeebrugge tal van heli’s naar hun bestemming. De legervoertuigen worden vervoerd per trein.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.