Regio-nieuwtjes in het kort

In het Sint-Jozefscollege in Torhout werd een stilteplek ingericht voor Timo die vrijdagavond om het leven is gekomen bij een ongeval met zijn fiets in Ichtegem. De leerlingen zitten midden de examens maar krijgen nu begeleiding op school. Het verdriet is bijzonder groot. De jongen was graag gezien op school.

De MUG Heli werd zondag opgeroepen naar Koekelare voor een ongeval met een moto. Een 29-jarige motorrijder had er zware verwondingen opgelopen.

Een groep Nederlanders op teambuilding heeft zaterdag voor flink wat overlast gezorgd in Sint-Andries Brugge. De politie stuurde verschillende patrouilles ter plaatse. Nadat de 17-koppige groep uit een bowling buitengevlogen was omdat er zelfs met glazen werd gegooid, maakten onze Noorderburen nogal wat tumult op straat, door ondermeer ook te wildplassen. De 17 Nederlanders, van wie de meesten flink boven hun theewater waren, werden bestuurlijk aangehouden en werden voor verhoor overgebracht naar het politiecommissariaat. Nadat ze daar tot inzicht waren gekomen mochten ze hun avond vervolgen op een rustige manier.

Drie straten in de wijk Kristus Koning in Brugge werden feestelijk ingewandeld na de ingrijpende heraanleg. Het ging om de Filips de Goedelaan, de Karel de Stoutelaan en de Zeger van Malestraat. Met een jazzband voorop stapten het Brugse schepencollege en een aantal raadsleden door de straten.

In het Entrepot in Brugge mocht de Brugse schepen, ocmw-voorzitter en Vooruit-lijsttrekker Pablo Annys de namen van de 47 kandidaten bekend maken die zullen deelnemen aan de gemeenteraads-verkiezingen van oktober. Annys was vrijdag net jarig en werd er 50. Hij is kandidaat-burgemeester en naar eigen zeggen klaar om de kiezer te overtuigen.

In De Panne waren er het voorbije weekend reuzenfeesten met de reuzen van De Panne en Bray Dunes. Beide gemeenten grenzen aan elkaar langs de Belgisch-Franse grens. In Blankenberge waren er ook reuzenfeesten met een stoet door de stad.

In Gistel zijn zondag acht mensen gewond geraakt bij een ongeval met een brandweerwagen die met zwaailichten en sirene aan op weg was naar een interventie. De wagen kwam in aanrijding met een personenwagen. Het ongeval gebeurde in de Vaartstraat. De leuning van de brug liep daarbij ook aanzienlijke schade op.

Op een aantal plaatsen in de regio zijn er EK-dorpen ingericht. Dat is onder meer het geval op de Wellington Hippodroom in Oostende en ook in Oudenburg. Ook de Bistro Old Steamer in Zeebrugge verwacht Rode Duivels-supporters vanavond.

In de Sky Towers in Oostende werd het voorbije weekend een oefening gehouden door de brandweer. De brandweerlui moeten immers kunnen oefenen op grote hoogte. Die oefening is vlot verlopen.

Sinds het weekend staan er nu overal redders op de stranden, ook in Zeebrugge. Vanaf 15 juni worden ze immers overal ingezet. Door het slechte weer was er echter geen volk op het strand.

De Levensloop Westkust werd voor het eerst in Plopsa De Panne gehouden. De organisatoren mochten meer dan duizend deelnemers verwelkomen. Er werd heel wat geld ingezameld voor het onderzoek naar kanker.

En in Zedelgem gaat Bar Madam weer van start. De zomerbar werd vrijdag geopend met de start van het EK voetbal. En het was legende Jean Marie Pfaff die de pop up bar kwam openen.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.