Regio-nieuwtjes in het kort

Nu zaterdag is er weer triatlon door Brugge. Het zwemmen start om 17.15 uur aan het Sasplein. Na het zwemmen wordt er gelopen en gefietst met aankomst aan het triatlondorp tussen de molens aan de Kruisvest. De wedstrijd staat open voor individuelen en voor trio’s.

Volgende week starten spoorwerken tussen Kortrijk en Gent. Een aantal late treinen zullen op andere uren vertrekken of een andere reisroute volgen.

Eind juni komt de groep Rammstein terug naar Oostende. In erg korte tijd waren alle tickets uitverkocht. De organisatoren hebben nu beslist om extra tickets in omloop te brengen.

Komend weekend komen de mooiste Arabische paarden naar Brugge voor een groot event op de site Tillegem in Sint-Michiels. Op zaterdag komen de deelnemers uit Europa aan de beurt, op zondag deelnemers uit de hele wereld.

Zeven straten in Damme worden aangepakt en krijgen een nieuwe asfaltlaag. De werken zijn maandag gestart en duren slechts enkele dagen. Het weer moet wel goed blijven.

Vandaag zijn er werken gepland van Farys aan de oostkant van Blankenberge. Daarbij zal er in een aantal straten een wateronderbreking zijn van een goed uur, dit tussen 8 en 17 uur.

In Aartrijke hebben onbekenden ingebroken in twee geparkeerde wagens. De dieven sloegen toe in de Ossebilkstraat en in de Schoolstraat. Ze gingen aan de haal met een portefeuille met inhoud en een tablet. De politie van Het Houtsche startte een onderzoek naar de daders.

In het Congresgebouw in Brugge werden onder ruime publieke belangstelling de Brugge awards uitgereikt. Christine Waeyaert van Xantippe kreeg een hulde voor haar jarenlange inzet. Een Lifetime Achivement Award. Ze runt al jaren haar kapsalon in Sint-Pieters en knipt het haar van heel wat bv’s. Maar ook op verplaatsing neemt ze de haren van vedetten onder handen. Een tijd terug  mocht ze nog Herman Brusselmans van zijn wilde haren ontdoen. ECS European Containers kreeg de Brugge Award voor Onderneming van het Jaar uit handen van schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys. Alles samen wonnen acht ondernemingen uit uiteenlopende categorieën een specifieke award.

In Zeebrugge is er deze zomer al voor de 22ste keer strandbibliotheek waar je tijdens de maanden juli en augustus zeven dagen op zeven boeken, strips en magazines kan ontlenen zonder lidmaatschap of kosten. Vorig jaar waren er meer dan 1.500 uitleningen.

Volgende week maandag opent de gekende horecazaak het Zandlopertje op de Zeedijk in Zeebrugge weer de deuren. Het pand werd volledig aangepakt en zal gerund worden door de uitbaters van de Banana Moon Beach Club. Ze zoeken nu nog naar extra personeel.

Tot 15 september staan er weer strandredders aan zee in Zeebrugge. Ze zijn op 15 juni gestart. Er waren 63 kandidaten voor de job als strandredder in Zeebrugge, dus er zijn voldoende mensen om de reddingspost te garanderen.

Het sportstrand in Zeebrugge is klaar voor de komende zomermaanden. Je kan er tal van sporten beoefenen en materiaal ontlenen in het Badengebouw. De zone is rookvrij. Je zal kunnen fitnessen in open lucht onder begeleiding. Er zijn ook sportwedstrijden met de strandloop en een heuse zwemwedstrijd.

En Johan Priem is met pensioen bij het Brugse stadsbestuur. Hij werkte 25 jaar lang voor de stad als bode en chauffeur van de schepenen. Johan heeft zijn werk naar eigen zeggen altijd met veel liefde gedaan.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.