Regio-nieuwtjes in het kort

Op de E40-autosnelweg in Oostkamp heeft zich zondagnamiddag een zwaar ongeval voorgedaan waarin zes wagens betrokken raakten. Meteen na het ongeval raakte het verkeer er nog amper voorbij en groeide de file richting binnenland snel aan. Ook op de E34 in Maldegem had zich zondag een ongeval voorgedaan. Omrijden naar het binnenland via daar was dus ook geen optie.

De brandweer moest zondagmiddag uitrukken naar Sint-Pieters. Langs de Blankenbergse-steenweg in Brugge was er brand uitgebroken in de vestiging van Antwerp Fried Chicken. De frietpot had er vuur gevat en dat zorgde meteen voor een hevige rookontwikkeling. De Brugse pompiers hadden de brand snel onder controle.

Cercle Brugge is terug van een oefenstage in Nederland. De spelers en trainersstaf logeerden in Venray. Zaterdag wonnen ze er hun eerste oefenwedstrijd tegen een Cypriotische ploeg met 3-2 cijfers. Morgen hervat Cercle de trainingen in Brugge.

En ook Club Brugge kiest voor een oefenstage in Nederland. Ze vertrekken vandaag naar Sint-Michielsgestel. De trainer neemt een 30-koppige groep mee voor de trainingen daar.

De Navy Days in de Marinekazerne in Zeebrugge lokten tijdens het voorbije weekend erg veel volk. Je kon tal van schepen bezoeken en demonstraties bijwonen van verschillende Componenten. Twee dagen lang was de Muziekkapel van de Marine te bewonderen en waren er demonstraties met legerhelikopters.

De krachtige wind van zaterdag was een spelbreker voor heel wat zaken aan de kust. Zo kon het Open Benelux Aerobatic Championship in Koksijde op zaterdag niet doorgaan en moest in Nieuwpoort het reuzenrad stoppen met draaien. In Blankenberge moest het even zonder Mega Beach Festival.

In de Salons Lodewijk van Male langs de Maalsesteenweg in Sint-Kruis Brugge werd de 100ste verjaardag gevierd van Andreas Penninck. Hij werkte vele jaren voor de provincie West-Vlaanderen en was 22 jaar jeugdverantwoordelijke voor Cercle Brugge. De Brugse burgemeester Dirk De fauw ging de eeuweling feliciteren met zijn verjaardag.

En de stad Brugge doet beroep op Lara Taveirne om een mooie tekst te plaatsen op het Badengebouw in Zeebrugge. Aan dat vertrouwde gebouw startte vrijdagavond trouwens de strandloop van de stedelijke sportdienst.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.