Regio-nieuwtjes in het kort

Op het strand van Zeebrugge zijn donderdag de eerste voorbereidingen gestart voor de opbouw van de strandfestivals van deze zomer. Er is dit jaar We Can Dance en ook Bomboclat. En op het strand van Oostende werd donderdag de eerste editie gehouden van Summerlove. Het was een bijzonder geslaagde editie onder een zon en met zesduizend festivalgangers die onder meer op post waren voor de optredens van Pommelien en Regi.

Vandaag start in Brugge, in het nog maar pas vernieuwde Minnewaterpark, het Cactusfestival. Hopelijk blijven de hemelsluizen dicht tijdens het festival. Voor vandaag wordt immers heel wat regen voorspeld in onze regio. Er wordt dan ook gevreesd dat het festival voor schade zal zorgen een het met zorg volledig heraangelegde park.

Op de Hippodroom van Waregem moet vandaag een tweedaags festival starten onder de noemer Hype O Dream. Het regenweer zal vandaag een streep door de rekening zijn door de organisatie.

Tien om te Zien is volgende week enkele dagen te gast in Westende voor opnames voor het televisieprogramma. Ze zijn gepland van maandag tot donderdag.

De Gentse Feesten komen dit weekend wat reclame maken aan de Vlaamse kust, meer bepaald op de site van Zomer aan de Pier in Blankenberge. Zo willen ze kustbezoekers ook naar hun feesten in Gent lokken. In Blankenberge zijn er dit weekend tal van optredens gepland.

Nu zondag zijn er op tal van plaatsen weer rommelmarkten. In Blankenberge is er rommelmarkt op het Leopold III plein en in Zerkegem langs de Sarkoheemstraat.

Op de site van het Oosthof in Snellegem wordt dit weekend het grootste middeleeuws festival van ons land georganiseerd. Er worden meer dan 700 figuranten verwacht maar ook 53 internationale handelaars. Vorig jaar deden ze het met 400 figuranten.

En in Pittem sluit de kermis nu maandag af met Zotte Maandag. Dan zijn er optredens, een feestelijke stoet en wordt de kermis afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.