Regio-nieuwtjes in het kort

Vandaag komt de Baloise Ladies Tour door onze regio. De rensters vertrekken in Breskens en komen aan in Knokke-Heist. Daarbij zullen ze tot twee keer toe Dudzele doorkruisen. Er zal enkel wat verkeershinder zijn tijdens de passage.

Het is met het mooie weer ook vandaag druk richting kust. In Oostende  en Middelkerke was het vanochtend al vrij druk. Naar Oostende zaten al snel twee treinen vol. De trein van Brussel naar Oostende is beperkt in aantal plaatsen. Het gaat om treinen die vanuit Antwerpen komen. Het mooie weer blijft nog aanhouden tot het weekend.

In Brugge is de opbouw volledig bezig voor de Bavik dagen van komend weekend. Vrijdag is er een uniek optreden van Stijn Meuris met de Muziekkapel van de Marine.

Bruggeling Willy Constant vierde het voorbije weekend zijn jubileum. Hij wil een oproep doen om iemand te vinden die hij ooit als redder uit het water gehaald heeft op het vakantiedomein Klein Strand in Jabbeke. Hij haalde er toen een zekere Godelieve uit Gistel boven maar hij weet de familienaam niet van die vrouw. Hij zou haar graag na al die jaren nog eens ontmoeten. De feiten dateren van de jaren zestig.

Door de organisatie van Kneistival in Heist kan de foor in Heist vandaag niet starten op het Heldenplein. De foor vind je nu op de parking in de Knokkestraat. Ze blijven er staan tot en met dinsdag.

De Brugse politicus Franky Demon is niet te te spreken over de miljoenen die de staat moet betalen voor het huren van het gebouw van de belastingen in de Vincke Dujardinstraat in Brugge terwijl het gebouw al jaren leeg staat. Het zou gaan om een bedrag van 18,5 miljoen euro. Het complex zou volgens Demon kunnen gebruikt worden voor andere doeleinden zoals onderwijs.

De SFX Speelschaar uit Brugge zal nu zondag in Damme een concert verzorgen ter gelegenheid van de nationale feestdag. Ze houden er een concert op de Markt. Bij regenweer zal het concert niet doorgaan.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.