Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Cercle Brugge, dat de competitiestart compleet miste en daardoor meteen al laatste staat, speelt deze week thuis de Europese terugwedstrijd tegen het Schotse Kilmarnock. De wedstrijd wordt nu donderdag gespeeld. Dienstdoend burgemeester Pieter Marechal vraagt de nodige voorzichtigheid aan de handelaars. Er worden 2500 Schotten verwacht in de Brugse binnenstad.

Het worden enkele drukke dagen aan de Vlaamse kust met het mooie weer waarin we terechtgekomen zijn. Zondag was het ook al druk op de trein richting Oostende. In de pretparken maken ze zich op voor enkele hoogdagen.

Wijklanken is er elke week op dinsdag bij een andere Brugse kroeg. Dinsdag trekken ze naar café Boom In aan de Astridlaan in Assebroek voor een optreden van Peter Locket. Uitwijken is dan weer woensdagavond te gast aan de Reisduif aan de Langerei in Brugge.

Het tv-programma Huizenjagers op Play 4 komt deze week uit Brugge. Drie Brugse immo-makelaars komen daarin aan bod. Ze moeten vier mensen helpen aan een juiste woning.

In Dudzele is er komend weekend kermis. Hoogtepunt op zondag is de rommelmarkt en braderie. Ook in Oostkamp is er dit weekend kermis. Daar krijgen de attracties terug een plaats op het Gemeenteplein en niet in de Schooldreef.

In Veurne trok zondag de Boetprocessie door de straten. Heel wat figuranten stapten mee in deze processie. Nog tot en met woensdag is er op drie pleinen in Veurne de jaarlijkse Julifoor.

De geplande Jungle Jump Days op de Marollen in Sijsele gaan dit jaar niet door en worden uitgesteld naar volgend jaar. Na een ongeval op het springkastelenfestival moeten de organisatoren voldoen aan meer voorwaarden. Ze komen in augustus 2025 terug naar Sijsele.

Het treinverkeer tussen Tielt en Lichtervelde is zondag verstoord geweest. De oorzaak was een storing aan de seinen.

En de 50ste editie van het festival in Dranouter van volgend weekend is nu al uitverkocht. Het is uniek voor het festival. Er wordt nu gewerkt met een wachtlijst.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.