Stad Brugge plaatst bebording voor aanduiding alternatieve fietsroutes

In de zomer van 2023 ontwikkelde Stad Brugge alternatieve fietsroutes tussen ‘t Zand en de Markt. Met deze fietsroutes geeft de Stad de fietsers een alternatief om de drukke winkelstraten te vermijden. Vanaf nu staan er ook borden om de fietsroutes aan te duiden.

“Op drukke momenten is het voor sommige mensen niet altijd vanzelfsprekend om met de fiets tussen ‘t Zand en de Markt te rijden. Om een vlotte fietsverbinding te garanderen, werden deze alternatieve fietsroutes opgesteld”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Wie ‘t Zand of de Markt wil bereiken en daarbij geen tussenstop in de winkelstraten plant, kan kiezen voor deze routes om gemakkelijk en veilig op de bestemming aan te komen. Om de fietsers maximaal te ondersteunen, plaatsen we nu langs de twee routes borden in beide richtingen. Zo krijgen de fietsers er vier alternatieve routes bij.”

De ene route gaat via de Westmeers – Korte Vuldersstraat – Sint-Salvatorskerkhof – Heilige Geeststraat – Pijpersstraat – Mariastraat – Simon Stevinplein – Oude Burg – Wollestraat – Markt.

De andere route gaat via de Sint-Jakobsstraat – Moerstraat – Beenhouwersstraat – Speelmansrei – ‘t Zand.

De borden zijn opgemaakt in de Brugse huisstijl voor fietsers en hebben hetzelfde formaat als de gekende fietsroutes van Vlaanderen

Foto © persdienst Stad Brugge

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.