Stad Brugge verkoopt voormalige pastoriewoning Sint-Kruis aan kinderopvang

In de Pastorieweg in Sint-Kruis verkoopt Stad Brugge een pastoriewoning in neogotische stijl. “We kregen een bod van Kinderopvang Mariawende, die met de aankoop van deze woning het aanbod aan kinderopvang wil uitbreiden. Dit is heel positief”, zegt schepen van Eigendommen Mercedes Van Volcem. 

De pastoriewoning is bouwkundig erfgoed en gebouwd in neogotische stijl in 1898. De woning is gelegen in de Pastorieweg 15 in Sint-Kruis. Op het gelijkvloers is er een centrale inkomhal, een ontvangst- en vergaderruimte, een bureelruimte en keuken met eetplaats en toilet. Op de eerste verdieping is er een centrale nachthal met zes kamers, alsook een toilet. Er is een garage, zolderruimte en ruime tuin. De perceeloppervlakte bedraagt 1.463 m² en de woning heeft EPC-waarde F.

Verkoop van pastoriewoning en uitbreiding Kinderopvang

Vzw Kinderopvang Mariawende is geïnteresseerd in de aankoop van de pastoriewoning. De verkoop van de pastoriewoning voor 495.000 euro aan Mariawende staat geagendeerd op de gemeenteraad van volgende week. “Met deze verkoop kan de kinderopvang in Brugge uitgebreid worden, een heel belangrijke zaak. Kinderopvang Mariawende, een vaste waarde in Sint-Kruis, heeft plannen om de pastoriewoning te renoveren en wil hier extra plaatsen inrichten voor kinderopvang tussen 0 en 3 jaar, alsook extra plaatsen voor vakantieopvang voor kinderen tussen 3 en 6 jaar. Het is goed dat we kinderopvang alle kansen kunnen geven. De woning heeft ook een ideale ligging: vlak aan de school (Basisschool Mozaïek) en de kinderen kunnen door de grote tuin en omgeving in het groen spelen”, stelt schepen Mercedes Van Volcem.

“Deze verkoop toont onze inzet om waardevolle gebouwen een nieuwe bestemming te geven die de gemeenschap ten goede komt. Het uitbreiden van de kinderopvang is essentieel voor onze stad en deze locatie biedt een veilige en groene omgeving waar kinderen kunnen opgroeien en spelen. We zijn blij dat Kinderopvang Mariawende deze belangrijke rol op zich neemt”, besluit burgemeester Dirk De fauw.

Foto©Persdienst Stad Brugge

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.