Startersloket Brugge bereikt steeds meer ondernemers

Het Startersloket, gevestigd in het Huis van de Bruggeling aan de Frank Van Ackerpromenade 2, heeft de afgelopen jaren een gestage toename gezien in zowel het aantal aanvragen als de effectieve startende ondernemingen. “Dit geeft aan dat het loket steeds meer ondernemers bereikt en hen op weg helpt naar succes”, zeggen schepenen Pieter Marechal en Pablo Annys.

De stijgende trend in aanvragen bij het Startersloket is een positieve indicatie van de groeiende ondernemersgeest in Brugge. “Het feit dat we steeds meer zoekende ondernemers bereiken en ondersteunen, toont aan dat ons beleid om ondernemerschap te stimuleren vruchten afwerpt”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

Naast de stijging van het aantal aanvragen, biedt het Startersloket ook ondersteuning aan bestaande ondernemers die hun activiteiten willen uitbreiden of die behoefte hebben aan advies en begeleiding bij verschillende zakelijke kwesties.

Schepen van Klantgerichte Dienstverlening Pieter Marechal: “Het is bemoedigend om te zien dat het Startersloket niet alleen nieuwe ondernemers ondersteunt, maar ook bestaande ondernemers helpt om te gedijen in een steeds veranderend zakelijk landschap. Dit toont aan dat we een dynamisch systeem van ondersteuning voor ondernemers hebben gecreëerd dat zich richt op zowel het initiëren als het laten groeien van bedrijven.”

Het aantal aanvragen en de kanalen waarlangs deze binnenkomen zijn in de afgelopen jaren gestaag toegenomen, zoals blijkt uit de gegevens van het Startersloket.

Een kleine kanttekening: niet alle vragen leiden tot het starten van een fysieke zaak. Veel vragen komen ook van bestaande ondernemers die behoefte hebben aan advies en ondersteuning bij verschillende zakelijke kwesties.

“Informatieaanvragen en starterscijfers via het Startersloket vertegenwoordigen slechts een deel van de totale vragen die worden gesteld door zowel ondernemers als nieuwe retailvestigingen in de stad Brugge. Een aanzienlijk deel van deze vragen wordt behandeld door Werk en Ondernemen en het Centrummanagement”, aldus schepen Pablo Annys.

Foto©Persdienst Stad Brugge

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.