‘Terug naar Zee’ brengt mensen in Zeebrugge tot aan waterlijn

Het initiatief vindt plaats van maandag 22 juli tot en met donderdag 15 augustus (enkel op weekdagen, niet op 8 augustus) van 10.30 tot 18.30 uur.

De strandbuggy vertrekt op het einde van het vlonderpad, ter hoogte van het Badengebouw op de Zeedijk en stopt aan de redderspost aan de waterlijn.

Waarnemend burgemeester Pieter Marechal: “De kust heeft een bijzondere plek in het hart van iedereen, waaronder veel ouderen of minder mobiele mensen. Zeker in Zeebrugge ligt de zee ver van de dijk wat voor sommigen een uitdaging blijkt te zijn. ‘Terug naar Zee’ helpt hen deze barrière te overwinnen en biedt hen een fijne rit naar de zee.”

Hoe inschrijven?

Een rit is gratis, maar dient wel op voorhand gereserveerd te worden via horizonzeebrugge.be. Reserveren kan vanaf donderdag 18 juli.

Dit proefproject is een gezamenlijk initiatief van Stad Brugge, Rotary Knokke-Oostkust, WECANDANCE en Bomboclat. Na de zomer volgt er een evaluatie.

Complementair aan ‘Zon, Zee … Zorgeloos’

Naast ‘Terug naar Zee’ loopt ook de hele zomervakantie het project ‘Zon, Zee… Zorgeloos’ waarbij mensen met mobiliteitsbeperkingen zorgeloos kunnen genieten van een Zeebrugs strandbezoek. Ze kunnen gebruikmaken van aangepaste infrastructuur en extra ondersteuning ter plaatse. Een team van assistenten staat klaar.

Meer info via buurt@horizonzeebrugge.be of www.horizonzeebrugge.be

Foto@Persdienst Stad Brugge

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.