Tijdelijke uitbating site Stella Maris Zeebrugge door petanquevereniging

Tijdelijke uitbating site Stella Maris Zeebrugge door petanquevereniging

Petanquetornooi en jeugdpetanque mogelijk in Stella Maris

De petanquevereniging Stella Maris kreeg in september 2023 toelating om kosteloos de tennis- en minigolfsite (buitenterrein) van Stella Maris te beheren. Aangezien de bestaande tennisvelden zelden tot niet gebruikt werden, zijn twee van de drie tennisvelden omgevormd naar tijdelijke petanquevelden. “De vereniging kwam met de vraag of ze deze terreinen tijdelijk konden gebruiken om petanque te spelen. Door hier op in te gaan kan de vereniging een tornooi houden én een jeugdafdeling opstarten”, zeggen burgemeester Dirk De fauw en schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “Er werd één tennisveld behouden en volledig opgewaardeerd.” 

Tennisvelden

De drie tennisvelden in gravel op de site werden zelden gebruikt. Uit een rondvraag bleek dat er weinig interesse is voor deze tennisvelden.

Tijdelijk omvorming tot petanquevelden

De vereniging Stella Maris kwam daarop met het voorstel om de tennisvelden om te vormen naar petanquevelden. “Door dit te doen kon de petanquevereniging een jeugdafdeling starten en een oude traditie, namelijk het Brugse petanquetornooi, opnieuw organiseren”, zegt schepen Mercedes Van Volcem. “Voor een tornooi is een groot aantal speelvelden nodig. Door het omvormen van de twee tennisterreinen zijn er 18 petanquevelden beschikbaar, ideaal voor een tornooi.”

Gezellige ontmoetingsplaats

Burgemeester Dirk De fauw: “De vereniging heeft zich al sterk ingezet om de site te verfraaien en er een gezellige ontmoetingsplaats van te maken. Zo verfraaiden ze de terraszone, renoveerden ze de speelveldjes van de minigolf en kuisten ze het oude zwembadgebouw op.”

“Stadsmedewerkers voerden een grondige renovatie uit aan het overgebleven tennisveld. De overige twee tennisvelden werden bedekt met een laag porfierslag. Houtbalken bakenen de petanquevelden af”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

“Deze tijdelijke omvorming zal er voor zorgen dat de site Stella Maris optimaal bruikbaar blijft met een positieve uitstraling in afwachting van het vinden van een geschikte kandidaat overnemer/uitbater”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

“Door te investeren in de site Stella Maris investeren we in een leefbaar Zeebrugge en stimuleren we connectie tussen omwonenden”, aldus schepen Mercedes Van Volcem.

De werkzaamheden aan het tennisveld en de petanquevelden werden uitgevoerd door aannemer Declercq.

Foto©Persdienst Stad Brugge

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.