Zandstraat in Sint-Andries klaar voor nieuwe schooljaar

Zandstraat in Sint-Andries klaar voor nieuwe schooljaar

In Sint-Andries werd het wegdek van de Zandstraat volledig vernieuwd. Een nieuwe asfaltlaag met wegmarkeringen is aangelegd. “Het wegdek in de Zandstraat werd vernieuwd, zodat de vele leerlingen van basisschool Zandstraat (Sint-Lodewijkscollege) opnieuw vlot en veilig naar school kunnen vanaf 2 september”, zeggen burgemeester Dirk De fauw en schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Zandstraat vernieuwd in asfalt

“Het voordeel van asfalt is dat het zeer vlug aanlegt en minimale hinder met zich meebrengt. Bovendien is het comfortabel voor fietsers, wat belangrijk is voor de vele leerlingen die hier dagelijks van en naar de basisschool fietsen”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

“In de Zandstraat werd 2.520 m² aan asfalt vernieuwd, namelijk het gedeelte tussen de Gistelse Steenweg en de Noordveldstraat. Ook de wegmarkeringen werden opnieuw aangebracht. De Zandstraat is een fietsstraat, daarom werden fietsen als grondmarkering aangebracht”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Timing en raming

Het affrezen van de toplaag is gestart op dinsdag 20 augustus. Op maandag 26 augustus werd de nieuwe toplaag in asfalt gelegd. Het aanbrengen van de wegmarkeringen gebeurde op woensdag 28 en donderdag 29 augustus. Deze werkzaamheden werden geraamd op 41.150 euro. Aannemer Devriese voerde de asfalteringswerken uit, aannemer Taros de wegmarkeringen.

“We zorgden ervoor dat de straat volledig afgewerkt is tegen de start van het nieuwe schooljaar, zodat de leerlingen van basisschool Zandstraat vlot en veilig het nieuwe schooljaar kunnen aanvatten”, zegt schepen Mercedes Van Volcem. “Ook de Alfons Wybolaan – de straat naar basisschool De Triangel – staat op de planning om te asfalteren.”

Foto©Persdienst Stad Brugge

 

 

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.