Herman van Dooren brengt klassieker HUISJE BIJ DE BRUG in uptempo versie uit

Vrijwel iedere liefhebber van Nederlandstalige muziek kent ongetwijfeld het nummer ‘Huisje bij de brug’. De originele versie van Wies Café die in 1988 op 7″ vinyl single verscheen, is ondertussen al meerdere keren gecoverd door onder andere Janneke de Roo en Duo Nationaal. Herman van Dooren heeft deze track al vele jaren in zijn repertoire zitten tijdens z’n optredens. Omdat hij grotendeels als feestzanger geboekt wordt had hij zich vorig jaar zomer al voorgenomen om er een moderne versie van te laten produceren door Martin Sterken. Hij was 20 jaar geleden ook verantwoordelijk voor zijn debuutsingle ‘Steeds in mijn gedachten’. Vanwege drukte kwam het op dat moment niet uit om een afspraak te maken. Inmiddels zijn de opnames afgerond en kan Herman ‘Huisje bij de brug’ ten gehore brengen tijdens zijn optredens. Helaas kan Wies Café zijn uitvoering die bij platenlabel Rood-Hit-Blauw verschijnt niet meer beluisteren. Zij overleed vier weken geleden op 85-jarige leeftijd.

Herman: ‘In mijn jongere jaren luisterden we thuis altijd naar piratenzenders. De klassieker ‘Huisje bij de brug’ werd daarnaast op de platenspeler grijsgedraaid. Ik herinner me ook dat ik als klein kind vaak in de speeltuin te vinden was. Dat was in de buurt bij een huisje bij een brug. Misschien is dat ook wel de reden dat ik aan die plaat een goed gevoel heb overgehouden. Ik weet ook nog wel dat ik op 18-jarige leeftijd, nadat ik mijn rijbewijs haalde, vaak naar plekken reed waar de geheime zenders uitzonden. Daar kwam deze plaat ook regelmatig voorbij. Omdat Martin zelf deze single als Duo Nationaal ook al uitbracht snapte hij precies wat Herman bedoelde om het nummer sneller te maken. Ik ben dan ook heel erg blij met het eindresultaat waarinde nostalgische klanken bewaard zijn gebleven.’

De CD-single ‘Huisje bij de brug’ is vanaf 28 juli 2023 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Boek Herman van Dooren hier!

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.