Regio-nieuwtjes in het kort

Gezien het populaire zomerfestival MOODS, ooit de opvolger van Klinkers, wegviel heeft het Brugse stadsbestuur ter elfder ure nog een kleinschalig alternatief uit de mouw geschud om de leemte toch wat op te vullen. Onder de titel ‘Vinielmobiel’ wordt deze zomer acht avonden allerlei dansbare muziek gedraaid en dat op diverse pleintjes in de Brugse binnenstad. Het zijn Peter Roose en Koen Larnout die de DJ’s van dienst zullen zijn en ze zullen hun vinyl draaien vanuit een omgebouwde oude Duitse brandweerwagen. Het doel van dit kleinschalige, mobiele evenement is om mensen bijeen te brengen bij een natje en een droogje en hen daarbij de kans te geven een dansje te doen.

Na een plein naar hem genaamd heeft Willy Lustenhouwer nu ook een ere-tegel vlak voor de hem zo geliefde Brugse Stadsschouwburg. Die werd door Cultuurcentrum Brugge onthuld op de 30ste verjaardag van z’n overlijden en is een eerbetoon aan de getalenteerde entertainer, conférencier, liedjesschrijver en presentator. In de vorige eeuw liet hij een onuitwisbare indruk na op het Brugse culturele landschap, én ver daarbuiten. Onder meer met z’n legendarische One Man Shows in de Stadsschouwburg.

De voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels krijgt een tijdelijke bestemming. Begin vorig jaar kocht Stad Brugge de kerk van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen en organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk. Die werd gebouwd in 1965 en heeft een oppervlakte van 963 m². Het kerkportaal is 25 m² groot. Het gebouw heeft een hedendaagse kerkstructuur met een vooruitspringend voor- en zijportaal en is opgenomen in de inventaris van bouwkundig erfgoed.

In Brugge hebben het 11 Juli-Komitee, de Brugse Metten Wandelclub en BurgRock hun programma voorgesteld naar aanleiding van de aankomende Vlaamse feestdag. Op zaterdag 6 juli kunnen sportievelingen al deelnemen aan de Breydel en De Coninck Wandeltocht die start in het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries. Daags voor de feestdag is er opnieuw BurgRock en dat al vanaf kort na de middag. Om 7 uur ’s avonds is er dan de traditionele academische zitting in het stadhuis, waar ook de Jan Heemprijs wordt uitgereikt. Aansluitend is er dan de kransneerlegging door de besturen en Vlaamsgezinde verenigingen aan het standbeeld van Jan Breydel en Pieter De Coninck en op de Burg is er dan nog een optreden van ondermeer Arbeid Adelt. Ook op de elfde juli zelf, ’s avonds dan, is er het BurgRock-festival.

In de Gotische Zaal van het Brugse Stadhuis was er donderdagavond de ontvangst van een delegatie van Cercle Brugge, naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van groen-zwart. Burgemeester Dirk De fauw mocht de genodigden verwelkomen.

Tim Merlier heeft donderdag de Baloise Belgium Tour gewonnen met aankomst aan de Wandelaar in Knokke. Het was een opsteker voor het Soudal-team. Vandaag vertrokken de renners in Turnhout. De passage van de Baloise Belgium Tour in Male, Sint-Kruis en Koolkerke zorgde in de vroege avondspits voor wat hinder. Velen waren niet op de hoogte en werden plots geconfronteerd met de koers. Net op dat moment eindigde op veel plaatsen de school.

Op het strand van Zeebrugge zal er deze zomer weer een strandbibliotheek te vinden zijn voor het uitlenen van boeken, magazines en strips. De sportdienst van Brugge biedt er heel wat sporten aan.

Op 24 juni zal de gekende Zeebrugse horecazaak Zandlopertje de deuren weer openen. De zaak zal gerund worden door de bezielers van de stranduitbating Banana Moon Beach Club. Intussen doet het vroegere zwembad aan de Brusselstraat dienst als indoor petanque-baan.

Het Grand Casino Knokke heeft een cheque van 2.500 euro geschonken aan de MUG Heli. Daarmee willen ze helpen om de reddingshelicopter in de lucht te houden. Donderdag moest de MUG Heli uitvliegen voor drie dringende medische tussenkomsten.

Maandag starten de Rode Duivels met hun wedstrijden op het EK voetbal in Duitsland. De wedstrijden zullen live te volgen zijn in de Bistro Old Steamer in Zeebrugge. In Brugge zijn er geen grote schermen op pleinen. Er waren geen kandidaten voor de uitbating.

De heraangelegde Karel de Stoutelaan en Filips de Goedelaan kunnen morgen officieel geopend worden door het Brugse schepencollege. De bewoners zijn uitgenodigd om het glas te heffen op de voltooide werken.

De West-Vlaamse Snorrenclub organiseert dit weekend hun maatjesweekend op de Vismarkt. Je kan er genieten van de Hollands nieuwe. In september organiseren ze dan traditioneel hun mosselfeesten.

De Langereizwemmers organiseren morgen zaterdag hun Urban Swim. Het is al de elfde editie. Ze zwemmen tussen de Vismarkt en het Sasplein. Na het zwemmen is iedereen welkom in de tuinen van de House of Time aan het Sasplein.

Mood Beach Knokke zakt deze zomer af naar Zeebrugge. Ze zullen op de site van Seafront, de vroegere vismijn, een pop up zomerbar runnen. Mood Beach zal er een hippe bar runnen met cocktails en tapas.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.